În anul 2015 am deschis primul gastropub cu design steampunk din București, având ca viziune dorința de a le oferi clienților noștri un loc care să devină o destinație. Distrikt 42 este un loc ce poate fi descris, pe scurt în 3 cuvinte: departe de realitate. Am mizat pe un design non-conformist, industrial, cu elemente de decor care spun povești asemănătoare cu ale lui Jules Verne, în care să te transpui cu ușurință într-o lume dominată de fantezie. Clădirea construită în jurul anilor 1870, a reprezentat cadrul perfect pentru materializarea acestei viziuni. Construcția veche a permis amenajarea unui spațiu compus din două lumi diferite, separate de o superbă scară în spirală, în stil victorian, din marmură și fier forjat. Elemente precum cărămida de pe pereți sau tocurile de ușă din lemn masiv au fost conservate și restaurate pentru a păstra farmecul vechi al perioadei de odinioară.

Am presărat la tot pasul elemente interesante ce atrag atenția oricărui pasionat de fotografie, de inedit, de nou sau, pur și simplu, de locuri faine, neobișnuite. Astfel, parterul este dominat de rotițe mecanice și de mecanisme de ceas sau provenite de la fel și fel de mașinării. Toate acestea sunt completate de elemente inedite cum ar fi o bicicletă zburătoare suspendată de tavan, un zeppelin ce planează deasupra barului, o corabie cu aripi, statuete din metal sau un tonomat Wurlitzer. Jocurile de lumini și-au găsit locul în apropierea obiectelor de decor, ca să ne asigurăm că le este pusă în valoare frumusețea.

În spațiul de la etaj am mizat pe un design usor simplificat, dar nelipsit nici el de elemente magnifice – este mai mult un spațiu misterios, dominat de simboluri pe care unii clienți le numesc masonice sau desprinse din legende. Atunci când urci, nu uita să privești tavanul – vei avea surpriza să găsești un vitraliu cu punctele cardinale ca mai apoi să fii întâmpinat de un sistem solar suspendat de tavan – spectaculos, am spune atât noi, cât și clienții noștri.

Mobilierul nu se dezice de caracterul industrial pronunțat al locului. Mesele au o tușă uzată, la fel ca și scaunele și canapelele realizate din grilaje de metal, care prin culorile vii dau un caracter dinamic și optimist încăperilor. Jocurile de lumini nu trec neobservate și pun în valoare design-ul. Etajul Distrikt 42 este locul ideal pentru petreceri corporate, zile de naștere, dar și pentru cei care doresc să iasă din birou pentru a lucra într-un cadru diferit. Nu uita să arunci o privire în fiecare incapere – vei întâlni o panteră ce aleargă infinit pe perete, o diafragmă imensă poziționată în dreptul unei ferestre ce conferă dinamism spațiului sau o masă cu busolă.

Când vei păși înăuntru, te va întâmpina o aromă inconfundabilă de cafea proaspăt măcinată. Pentru că iubim cafeaua de specialitate și vinul de calitate, am creat propriul nostru brand ce reprezintă o celebrare a acestor două băuturi importante din viața oricărui om – #42. Coffee. Wine. Life. Everything. Ne numărăm printre puținele și primele restaurante din Centrul Vechi care au renunțat la cafeaua comercială în favoarea cafelei de specialitate. Poziționarea barului de cafea la intrare nu este întâmplătoare, filosofia noastră fiind următoarea: “diminețile au fost create pentru cafea bună, prânzul pentru mâncare excelentă, iar serile pentru vinuri de calitate”.

Ne place diversitatea, ne place să știm că putem cuceri orice gust și că le putem oferi clienților posibilitatea de a alege dintre cele mai diverse preparate (de la burgeri sau paste mongoleze, până la supe, salate și deserturi excelente). Meniul de băuturi se laudă de asemenea cu o diversitate mare de vinuri (atât românești, cât și de proveniență franțuzească sau austriacă), cocktail-uri (alcoolice și non-alcoolice), bere, whiskey, coniac, vodka, gin, rom, palincă și alte tării.

Când a venit momentul să ne alegem numele, am decis să găsim un termen universal înțeles de către cei care vizitează locul – astfel am rămas la Distrikt – un cuvânt ușor, ce poate fi înțeles atât în română, cât și în engleză, iar 42 este un număr universal, despre care vei dori cu siguranță să afli mai multe. 42 este răspunsul la toate întrebările, însă nu se știe care sunt acestea; cartea “The Hitchhiker’s Guide To Galaxy” ne-a inspirat mult.

Acestea fiind spuse și, ulterior scrise, încheiem prin a-ți spune că Distrikt 42 este locul care te așteaptă undeva #departederealitate, pe strada Sf. Dumitru, nr. 3, București.